Üdvözöljük

a Gólyafészek Születésközpont

honlapján!

Egy kis bemutatkozás

Szakmai gyakorlat: 49 év szülészet - nőgyógyászat, 34 év pszichoterápia
Szakképesítések: szülészet - nőgyógyászat (1975) pszichoterápia (1998).
Szakmai Társasági tagság: Magyar Nőorvos Társaság, Magyar Hipnózis Egyesület, Magyar Szexuális Medicina Társaság, Magyar STD Társaság

Üdvözlöm!

Dr. Bálint Sándor vagyok.

A szülészet-nőgyógyászati képzés mellett, pszichoterápiából elsődlegesen hipnoterápiás és viselkedésterápiás képzést kaptam. Az évek során figyelmem a pszichoszomatikus és szexológiai panaszokkal küszködő páciensek segítése felé fordult.

Gyakorló szülészorvosként és pszichoterapeutaként kísértem az asszonyokat a várandósság alatt és a szülés során. Azt tapasztaltam, hogy ezen időszakok alatt nagyon sok asszonynál keletkezik spontán relaxált illetve módosult tudatállapot. Ezek a várandósok örömmel várják a gyermekükkel való találkozást, egész lényük sugározza, hogy testük és lelkük egységben van. Mások ezt nem, vagy nehezen élik át.

Az ő segítségükre van a Mona Lisa pszichoterápiás csoport.

Itt különböző gyakorlatok segítségével (a figyelem koncentrációja, a fontos és kevésbé fontos információk elkülönítése valamint a testben zajló folyamatok tudatos átélése) megtapasztalják a relaxáció kellemes voltát,és az imaginációk során az autohipnózis nagyszerűségeit is. Ez a hipnobehavior megközelítés abban segíti az asszonyokat a szülés alatt, hogy a gyermek világrahozatala nagy munkájának változatait elfogadják, elviseljék, s ne legyőzzék, hanem együttműködjenek a testükkel.

Az asszonyokat nem kell megtanítani szülni, mert ők rendelkeznek ezzel az ősi tudással... Abban kell nekik segíteni, hogy ezt el is higgyék, és megtudják valósítani...

Köszönöm, hogy felkereste honlapunkat.

j j j
2015-03-01 09:53:40
j j j