Üdvözöljük

a Gólyafészek Születésközpont

honlapján!

Csecsemő és gyermek ultrahang

Rendelőnkben a legmodernebb technikával, a Medison SonoAceX8-as készülékkel végezzük a csecsemők és gyermekek ultrahangos vizsgálatát. Ez egy korszerű, nagy felbontású gép, így lehetőség van az apróbb részletek megjelenítésére, a fontos ultrahangos vizsgálatok elvégzésére.

Csecsemők szűrése

A születést követően csecsemőkorban is vannak olyan szűrővizsgálatok, melyeket fontos elvégezni annak érdekében, hogy gyermekünket egészséges felnőtté nevelhessük. Ezen vizsgálatok egy részét még a kórházban kötelezően elvégzik, a további vizsgálatok elvégzésére a házi gyermekgyógyász hívja fel a figyelmet. Ilyen vizsgálat a csecsemők ultrahangos szűrése is, mely egy teljesen biztonságos, nagy pontosságú, megbízható eljárás, nagyon jól kiegészíti és pontosítja a fizikális vizsgálatot.

 • Koponya ultrahangos vizsgálata

  A csecsemők vizsgálatát az teszi lehetővé, hogy a koponyacsontok még nem nőttek össze, így a fejtetőn lévő nagykutacson keresztül, 6-8 hónapos korig biztonsággal végezhetjük el az ultrahangos koponyaszűrést. Ennek során láthatjuk az agy szerkezetét, az agykamrák helyzetét és tágasságát.
 • A has ultrahangos vizsgálata

  Ennek során áttekintjük a hasi szervek, így a máj és epe, hasnyálmirigy, lép, vesék, belek, kismedencei szervek, valamint a hasi erek szerkezetét, méretét, elhelyezkedését, lefutását, esetleg funkcióját.
 • A csípő szűrése

  Részben ortopéd szakorvos által végzett fizikális vizsgálattal, részben ultrahanggal végezhető vizsgálat, melyben a két módszer nagyon jól kiegészíti egymást. A fizikális vizsgálattal a kirívó eltérések azonnal szembetűnnek, és megállapítható, ha a baba csípőficammal született, ám a hajlam jelei nem ennyire egyértelműek, ennek szűrésében segít az ultrahang. Ekkor a porcfelszínek is láthatók, mind az alulfejlett, mind a teljes ficamos csípő kiszűrhető, így az elváltozás mértékét pontosabban meg lehet állapítani, mint fizikális vizsgálattal. Az idejében észlelt eltérés a betegség kialakulása előtt lehetőséget ad a megfelelő terápia alkalmazására.
 • Gyermekek ultrahangos vizsgálata

  Gyermekkorban csakúgy, mint a felnőttek esetében, előfordulhatnak különböző állapotok, betegségek, melyek pontos megállapításában ultrahangos vizsgálat válhat szükségessé. Ezen vizsgálatok során megerősíteni, vagy kizárni igyekszünk a panaszok hátterében feltételezett eltéréseket. Mivel az ultrahang biztonságos, ezért gyakran az elsőnek választandó vizsgálóeljárás, mely többször is megismételhető, így egy változó folyamat követésére is alkalmas. Lehetőség van a hasüregi szervek, egyes mellkasi szervek, fiúknál here, valamint egyéb lágyrészek vizsgálatára.

Az ultrahang készüléket Dr. Morvai Zsuzsanna radiológus szakorvos kezeli, aki ez irányú képzettségét budapesti gyermekkórházakban szerezte. Időpontot a bejelentkezes2@gmail.com címen lehet egyeztetni hozzá.

Árlista

Működési rend

2023-09-01 09:00:00
j j j

Mona Lisa terápiás módszer (a nők rendelkeznek az ősi tudással)

Kedves jelenlegi és leendő pszichoterápiás segítséget kérő páciensek!

Dr. Bálint Sándor vagyok.

A szülészet-nőgyógyászati képzés mellett, pszichoterápiából – elsődlegesen - hipnoterápiás és viselkedésterápiás képzést kaptam. Az évek során figyelmem a pszichoszomatikus és szexológiai panaszokkal küszködő páciensek segítése felé fordult.

Gyakorló szülészorvosként és pszichoterapeutaként kísértem az asszonyokat a várandósság alatt és a szülés során. Azt tapasztaltam, hogy ezen időszakok alatt nagyon sok asszonynál létrejön a spontán relaxált illetve módosult tudatállapot. Ezek a várandósok örömmel várják a gyermekükkel való találkozást, egész lényük sugározza, hogy testük és lelkük egységben van.

Mások ezt nem, vagy nehezen élik át.

Őket segítette a Mona Lisa pszichoterápiás csoport, ami az elmúlt évtizedekben sikeres működött.
A csoport tagjai igazolták ezt a szülés után írt leveleikben.
Az utóbbi években azonban egyre több olyan páciens jelentkezett, akik az előző szülésük kapcsán olyan helyzetekbe kerültek, amiket nem tudtak feldolgozni, s a lelki és - helyenként fizikai tüneteket is okozó - terheket nem tudták letenni.
És ez sokszor a következő várandósság során, a Mona Lisa csoportban derült ki. A "traumás" szülés emléke halogathatja, sőt meg is akadályozhatja, a következő gyermek jövetelét, és az aktuális várandósság viselése is nehezebbé válik.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Így a figyelmem az a nehézségek feloldása felé fordult.
Az egyénre szabott hipnoterápia segítségével
a szülés körüli események felidézhetők, átdolgozhatók, a gátak feloldhatók.

Ezért a Mona Lisa - módszer (a nők rendelkeznek az ősi tudással) csoportterápiás formáját megszüntetem, de a módszert az egyéni terápiában 2020-tól továbbra is alkalmazom.

A különböző gyakorlatok segítségével (a figyelem koncentrációja, a fontos és kevésbé fontos információk elkülönítése, valamint a testben zajló folyamatok tudatos átélése révén megtapasztalják a relaxáció kellemes voltát, és az imaginációk során az autohipnózis nagyszerűségeit is.Ez a hipnobehavior megközelítés segíti az asszonyokat:
- a várandósságra való felkészülésben
- az esetleges gátló tényezők felismerésében, átdolgozásában
- az új célok kitűzéséhez szükséges pszichogén energia feltöltődésében
- a várandósság alatt
- és a szülés alatt, hogy a gyermek világrahozatala nagy munkájának változatait elfogadják,
elviseljék, s ne legyőzzék, hanem együttműködjenek a testükkel.

Az asszonyokat nem kell megtanítani szülni, mert ők rendelkeznek az ősi tudással...
Abban kell nekik segíteni, hogy ezt el is higgyék, és meg is tudják valósítani...